25 Nisan 2012 Çarşamba

Ekşili Köfte(yoğurtlu)

Malzemeler
250 gr kıyma
Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz
2 Su bardağı yoğurt
1 Tepeleme çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 Limonun suyu
1 Buçuk litre su
1 Adet et bulyon

Yapılışı
Köfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dk kadar yoğurun.
Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.
Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz
Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun.
Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin.
kaynayan suya yavaşça köfteleri atın.
Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin.
İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin.
Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin.
Ara sıra karıştırarak 20-25 dk pişirin.
Dilerseniz Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun


Hiç yorum yok: