11 Nisan 2012 Çarşamba

Çikolata soslu kakaolu irmik helvası

Özellikle kandillerde ve tatlı krizimiz tuttuğunda ilk aklımıza gelen tatlı çeşididir irmik helvası,irmik helvasını çikolata sosuyla deneyip farklı bir lezzet elde edebilirsiniz...

Malzemeler:

1 paket irmik
1,5 su bardağı pudra şekeri(daha kolay eriyor)
1 çay bardağı sıvı yağ(margarinde kullanabilirsiniz yaklaşık 200gr)
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı süt
üzeri için ;
hazır çikolata sosu(üzerindeki tariften yarım bardak fazla sütle hazırlanmış)
fındık kırığı-hindistan cevizi
sosu yapmak için süt...


Yapılışı:

Tencereye yağı koyup ısıtıyoruz üzerine irmiği ilave edip renk değiştirene kadar karıştırarak kavuruyoruz ...içine 3 yemek kaşığı kakaoyu katıp bir iki defa karıştırıyoruz daha sonra 3 su bardağı sütü ve 1,5 su bardağı pudra şekerini de ilave edip karıştırıp tencerenin kapağını kapatık 5 dk kaynatıyoruz(kısık ateşte)ayrı bir tencerede hazır çikolata sosunu üzerinde yazan tarifine göre(yarım bardak fazlası sütle)pişiriyoruz ...Dinlendirdiğimiz irmik helvasını şekil vermek için kaseye koyup ters çeviriyoruz ve üzerine çikolata sosunu gezdirip fındık kırığı ve hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle yiyoruz....işte ortaya çıkan görüntü bu;


Hiç yorum yok: