15 Ağustos 2011 Pazartesi

Cevizli Güllaç


MALZEMELER
6 yaprak güllaç
1 litre (5 su bardağı) süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı gülsuyu

istenirse vanilya
Yapılışı
1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım.
2) Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım.
3) Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım
4) Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten bastırarak güllacın sütü çekmesini sağlayalım. Koyduğumuz güllaç yaprağının iyice yumuşamasına dikkat edelim..
5) İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş ceviz serpelim. iki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitene kadar aynı işleme devam edelim..
6) Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim.Daha sonra buzdolabında soğutalım ,servis yaparken üzerini dövülmüş ceviz ,nar vb süsleyelim. afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: