25 Şubat 2011 Cuma

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası


MALZEMELER

Yarım kilo brüksel lahanası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
Çeyrek limon suyu
½ çorba kaşığı domates salçası
1 orta boy patates
Tuz







Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayarak yağa atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ve patatesleri soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın,kavrulan soğanlara ilave edin. Salçayı da ekleyin ve iki dk çevirin ,brüksel lahanalarını da ilave edip bir iki dk karıştırın. Tuzu ve limon suyunu katın. 1-1,5 su bardağı sıcak su koyun ve düdüklü tencerenin kapağını kapatarak havası çıktıktan sonra 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alarak servis yapın.



Hiç yorum yok: