2 Şubat 2011 Çarşamba

Yumurtalı Ispanak

Malzemeler:
  • 500 gr ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz , kırmızı toz biber, karabiber
  • 3-4 adet yumurta
Yapılışı:
  • Ispanaklar yıkanıp, yemeklik doğranır. Soğan yemeklik doğranır.
  • Çelik tencereye sıvıyağ ilave edilir.
  • Soğan, ıspanak, salçave çok az da karabiber (isteğe bağlı olarak) bu tavaya ilave edilir. Kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Son suyu çekmesine yakın tuzu ilave edilir.
  • Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
  • Afiyet Olsun.
  •  Bu yemeğin kavurma kısmını çok önceden yapıp. Yemek vakti geldiğinde biraz ısıtıp üzerine yumurtaları kırabilirsiniz. Çalışan bayanlara büyük kolaylık oluyor.

Hiç yorum yok: