22 Şubat 2011 Salı

Fırında Havuçlu Karnabahar

Malzemeler

1 orta boy karnabahar
2 havuç
1 yumurta
2 kaşık un
1 bardak yoğurt
1 çay bardağının 1/3 kadar sıvıyağ
1 çay bardağının 1/3 kadar erimiş tereyağ
150-200 gr kadar rendelenmiş kaşar
çeşitli baharatlar
tuz
Yapılışı

Havuçları yıkayıp,kabuklarını kestikten ve karnabaharın yapraklarını ayırdıktan sonra (bütün olarak) bir tencereye alalım.Üzerine karnabaharı örtecek kadar kaynar su,tuz,2 çorba kaşığı sirke ve bir dilim ekmek koyalım(sirke ve ekmek kaynarken kötü kokmaması için..işe yarıyor deneyin)İstenilen yumuşaklık elde edilene kadar kaynatalım.Kaynamaya yakın başka bir kapta yoğurt,sıvıyağ,tereyağ,un,yumurtayı çırpalım sosumuzu hazırlayalım.Bir borcama karnabaharın çiçeklerini ayırıp,havuçlarıda dilim dilim kesip yayalım üzerine hazırladığımız sosu ve baharatları,(kırmızı biber,toz biber,kekik istenirse kara biber) tuzu serpiştirelim.En üstünede rendelenmiş kaşarımızı döküp her yerini kapatalım Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar (tahmini yarım saat sürüyor) pişirelim...Afiyet Olsun
bu lezzetli tarife buradan ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok: