22 Ocak 2011 Cumartesi

Portakallı Kereviz

Malzemeler
2 adet kereviz(yapraklarını atmayın)
1 adet büyük soğan
1 adet havuç
6-7 adet portakalın sıkılmış suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 kahve fincanı kadar zeytin yağı

Tencereye yağ ay şeklinde doğranmış soğan ve halka halka doğranmış havuçları koyun.Şekeri atın karamelize yaptığı için soğan lezzetli oluyor.Yarım ay şeklinde doğradığınız kerevizleri de ekleyin 5 dakika kadar kavurun.Portakal suyunu ekleyin tuzunu atın.Portakal suyu kerevizlerin bir parmak altında olsun.15 dakika pişirin.Kereviz yapraklarını kesmeden yemeğe katın 5 dakika pişirin ve ocağın altını kapatın.Yemek soğuduğu zaman servis yapın.
afiyet olsun...


Hiç yorum yok: