8 Kasım 2010 Pazartesi

Tencere Keki




MALZEMELER:
1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartmatozu




YAPILIŞI:

Kek malzemelerimizi sırasıyla çırpıyoruz.Önce yumurta ve şeker sonra süt ve yağ,en son da un kakao,vanilya,kabartmatozu eklenip kek hamurumuzu elde ediyoruz.

Kalıplarımızı veya nescafe fincanlarımızı önce margarınle yağlayıp
sonra un serpiyoruz.Bu şekilde daha kolay çıkıyor....
Hazırladığımız kek hamurunu nescafe fincanlarına paylaştırıyoruz.
 kek malzemelerini bölüştürüyoruz. Fincanımızın yarısını geçmesin kek hamurumuz yoksa pişerken çok kabarır ve taşar.Benden söylemesi.........
Tencereyi fincanların yarısına kadar suyla dolduralım...

Tencerenin üzerine büyükçe bir bez veya havlu kapatıp kapağını
öyle örtelim pişerken buharlaşma oluyor.Havlu o buharı çekiyor..

Ocağa koyalım ve kaynamaya başlayınca tıkır tıkır sesini duyarsınız zaten.Altını kısıp 20 dakika pişirelim ve ağzını hiç açmayalım..

20 dakika sonra altını kapatalım ve biraz soğuduktan sonda ağzını açalım.Misler gibi top keklerimiz hazır.Anlatması uzun sürdü ama yapması çok pratik.Ben sizlere püf noktalarını anlatmak için biraz uzun yazdım.Bence hiç mi hiç vakit kaybetmeyin,Az malzeme ile 5 veya 6 kişilik kekiniz hazır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: