30 Kasım 2010 Salı

Havuçlu Pilav


Malzemeler

2 Su Bardağı Pirinç
Sıvı Yağ
3 Su Bardağı Su
1 orta boy kuru soğan
2 Tane Havuç
1 Tane Tavuk Suyu Tablet
Yeterince Tuz
Karabiber


YAPILIŞI:

  • Pirinçler sıcak suda yarım saate yakın bekletilir
  • Havuçları ve kuru soğanları soyup, rendeleyin
  • Tencereye yağ koyup, ıslatılmış olan pirinç yıkanır 
  • İlk önce rendelenmiş havuç ve soğan birlikte  kavrulur
  • Daha sonra pirinçler de eklenir ve bir iki dk daha kavrulmaya devam edilir
  • Daha sonra tavuk suyu tableti kaynar su ve tuz ekleyin
  • Kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın...Fokurdamaya başlayınca ocağı kısın
  •  Suyunu çekince ocaktan alın ve 15- 20 dk. kadar dinlenmeye bırakın
  •  Servis edilirken üzerine isteğe göre karabiberde eklenebilir
  • Not:Tavuk suyuda tuzlu olacağından tuzun miktarına dikkat edin.

Hiç yorum yok: