Havuçlu Pilav
Malzemeler
2 Su Bardağı PirinçSıvı Yağ
3 Su Bardağı Su
YAPILIŞI:
- Pirinçler sıcak suda yarım saate yakın bekletilir
- Havuçları ve kuru soğanları soyup, rendeleyin
- Tencereye yağ koyup, ıslatılmış olan pirinç yıkanır
- İlk önce rendelenmiş havuç ve soğan birlikte kavrulur
- Daha sonra pirinçler de eklenir ve bir iki dk daha kavrulmaya devam edilir
- Daha sonra tavuk suyu tableti kaynar su ve tuz ekleyin
- Kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın...Fokurdamaya başlayınca ocağı kısın
- Suyunu çekince ocaktan alın ve 15- 20 dk. kadar dinlenmeye bırakın
- Servis edilirken üzerine isteğe göre karabiberde eklenebilir
- Not:Tavuk suyuda tuzlu olacağından tuzun miktarına dikkat edin.
Yorumlar