8 Kasım 2010 Pazartesi

Fındıklı Rulo Kurabiye

Malzemeler
250 gram margarin
2 adet yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için;
150-200 gram iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Oda ısısındaki margarine yumurta, yoğurt, kabartma tozu, şeker ve azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak bir hamur yapın. Yani kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamurun üstüne nemli bez örtün ve 30 dakika dinlendirin.
Fındığı iri bir şekilde robottan çekin. İçine şeker ve tarçını ilave edin. Dinlenen hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı küçük bir tepsi büyüklüğünde açın. Açılan hamurun üstüne fındıklı harcı serpin, rulo şeklinde sarın ve iki parmak genişliğinde kesin.180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

2 yorum:

pınar doğan dedi ki...

nefis görünüyor eminim tadıda süperdir ellerine sağlık

ferahcalezzetler dedi ki...

Teşekkür ederim pınarcım ,herzaman yüzümü kara çıkarmayan bir kurabiye çok seviliyor:)