8 Kasım 2010 Pazartesi

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı


MALZEMELER 
1 kahve fincanı arpa şehriye
4 çorba kaşığı tereyağı 
3 su bardağı su pirinç
2 bardak 
tuz 

HAZIRLANIŞI 

Pirinçleri ister 20 dk kadar sıcak suda bekletin isterseniz de ılık suyla birkaç kez yıkayıp süzün ...Pirinçleri sıcak suda bekletirseniz daha çabuk pişer ve daha az su çeker ama daha kolay kırılır bu yüzden genellikle pilav yaparken pirinci ıslatmıyorum...Tencereye terayağını koyup eritiyoruz,arpa şehriyeleri ekleyip şehriyeler renk değiştirene  dek kavuruyoruz,yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip pirinçler parlak olana dek kavuruyoruz..Daha sonra sıcak su ve tuz karabiberi ekleyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz...Burada önemli olan eğer pirinçleri sıcak suda bekletmeden kullandıysak suyunu 1 su bardağı fazla koyun,yani verdiğim ölçüye göre 3 değil 4 su bardağı su kullanın..Pilav pişerken birkaç damla limon suyu eklerseniz pilavınız daha parlak ve tane tane olur,afiyet olsun..

Hiç yorum yok: