17 Eylül 2010 Cuma

Su Muhallebisi


Malzemeler:
- 5 su bardağı süt,
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası,
- 4 çorba kaşığı pirinç unu,
- 1 çay bardağı gül suyu,
- 1,5 su bardağı pudra şekeri.


Yapılışı:
Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun. Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin. Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin. Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin. Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun. Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın.İsterseniz üzerine pekmez de koyablirsiniz...

Afiyet olsun.

1 yorum:

devince dedi ki...

nefis görünüyor.Gül suyunu pek sevmem.Gül suyunu kullanmadan denemeyi düşünüyorum.umarım tadında fazla değişiklik olmaz