2 Eylül 2010 Perşembe

FIRINDA KAŞARLI KABAK KAYIĞI

MALZEMELER:

4 orta boy kabak,

3 adet domates,

1 adet soğan

2 adet sivri biber,

125 gr minik doğranmış haşlanmış et,(ben tavuk eti kullandım)

kırmızı pul biber,kekik

yeteri kadar kaşar peyniri.

HAZIRLANIŞI:

Kabakları yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz ve ortasını sandal gibi kesip çıkarıyoruz.Kızgın yağda kabakları kızartıyoruz.Diğer yanda soğanı ve sivri biberi ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz,minik doğradığımız haşlanmış eti,tuzu ,karabiberi,pulbiberi ve kekiği ilave edip bir kaç dk çeviriyoruz.Son olarak domatesleri de ekleyip pişiriyoruz.Kabakları fırın kabımıza dizip ortalarına harcımızı,en üste de iri bir kaşar dilimini koyup 200 derecede 10-15 dk pişirip sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Hem lezzetli hemde hafif bir yemek şimdiden kolay gelsin,afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: