23 Eylül 2014 Salı

KÖPÜK OMLET

Mutlu huzurlu günler arkadaşlar,bugün çocuklarınızın çok seveceği,kahvaltılarda tüketilebilecek sağlıklı ve farklı bir omlet tarifim var, köpük omlet...Yumuşacık bulut gibi puf puf görüntüsü ile denemeye değer tariflerden biri.Ben ilk defa yaptım bundan sonra sık sık yapacağıma ise eminim,çünkü çok sevildi.Köpük omletin yapımı çok kolay''kahvaltıyı bekleyemem hemen yapmak isterim'' derseniz işte malzeme listesi ve yapılışı,hemen gidip yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz:)

KÖPÜK OMLET İÇİN ;
5 yumurta beyazı
yarım çay kaşığı tuz
tavayı yağlamak için nohut büyüklüğünde margarin veya sıvı yağ

YAPILIŞI

Önce yumurtaların beyazını ayırıp içine tuz atın (sarılarını başka zaman kullanmak üzere kaldırın)mikserle önce düşük hızda daha sonra yüksek hızda 5dk kadar çırpın,iyice kar haline gelip kaşıktan dökülmeyecek hale gelmesi lazım,aynen resimde görüldüğü gibi...
Daha sonra omlet tavasını yağlayıp ocakta ısıtıyoruz, kaşık yardımıyla köpük halindeki yumurta beyazını tavaya döküp hafifce bastırıyoruz..
Orta ateşte omletin bir yüzeyi kızarıp pişince spatulayla çeviriyoruz,aslında parça parça dökmek yerine bütün tavayı kaplayacak şekilde de dökülebilirdi bu şimdi aklıma geldi :)
Köpük omletlerin son görüntüsü ise böyle...Kullandığım tava eşimin hediyesi granit tava pek sevdim bu tavayı açıkcası ...
Şimdi köpük omletlerimizi afiyetle tüketebiliriz,kolay gelsin :)



2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hiç denememiştim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

ferah keser dedi ki...

Teşekkürler,denemenizi tavsiye ederim gerçekten,hatta içine baharat ekleyince çok daha güzel olur diye düşünüyorum :)