26 Nisan 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNARLI İÇ BAKLA

Selamlar,sevgiler arkadaşlar..Enginar kalbiyle iç bakla yemeği var bugün menüde..Birçoğunuz biliyorsunuzdur bu yemeği veya bir defa olsun tatmışsınızdır(tatmanızı öneriyorum kesinlikle)kendi yaptığım şekliyle tarifini anlatayım şimdi ,bu şekilde evde çok seviliyor,gerçi başka pişirme şekli var mı bilmiyorum herzaman böyle yaparım ve yiyenler çok beğenir...Şimdi hazırsanız malzeme listesine ve yapılışına geçelim:))


MALZEMELER:

1 kg taze iç bakla
3 adet enginar (hazır enginar kalbi de kullanabilirsiniz)
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
1 kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
yarım limonun suyu
1 su bardağı su
yarım demet dereotu

YAPILIŞI:

Enginarların yaprakları tek tek ayıklanır ve bıçakla kesilerek tuzlu limonlu suda bekletilir..
Kuru soğanlar yemeklik doğranır tencerede zeytinyağıyla sotelenir..
Tuzlu limonlu suda beklettiğimiz enginar kalbi yıkanır ve soğanlara eklenir..
Ayıklanıp yıkanan iç bakla sotelenen soğan ve enginarlara eklenir ..
Kesme şeker tuz ve 1 bardak su ilave edilir,yarım limonun suyu da eklenip 15-20 dk kısık ateşte pişirilir..
Servis ederken üzerine dereotu ekleyebilirsiniz..
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: