9 Nisan 2014 Çarşamba

PANCARLI MİNİ PASTA VE PANCARLI MUHALLEBİ

Bugün muhteşem güzellikte pembe pembe mini pasta yapıp evdekileri sevindirelim mi...Mini pastayı yapmak için önce tencerede fincan kekler pişiriyoruz,fincan kek tarifini daha önce paylaşmıştım tarife buradan ulaşabilirsiniz ,mini pastamızın pembe rengi ise kırmızı pancardan geliyor hadi şimdi pastamızın  malzemelerine ve yapılış aşamalarına geçelim..

MALZEMELER:

PEMBE PASTA SOSU İÇİN;

1 adet kırmızı pancar
3 su bardağı süt
2 su bardağı su(pancarı haşlamak için)
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
vanilya

Önce pancarı yıkayıp kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayarak tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyerek pancarlar yumuşayana dek pişirin..Pancarlar pişince el blendırı yardımıyla parçalayın ,daha sonra 3 su bardağı sütü,nişastayı ,toz şekeri ekleyip muhallebiyi pişirin,ocaktan indirmeden önce vanilyayı da ekleyip ocağı kapatın..


.Muhallebinin bir kısmını kaselere koyup dolapta soğuttum benim kızların çok beğendiği bir muhallebi oldu:)



Şimdi gelelim esas tarifimiz pancarlı mini pastamıza;
Mini kekler için sizi yormayayım daha önce paylaştığım tarifi kopyalıyorum..dilerseniz bakabilirsiniz,tarife sadece kakao eklenmiyor..
1 yumurta


1,5 çay bardağı şeker

1 çay bardağı süt 


1/2 çay bardağı sıvıyağ


2 çay bardağı un


1 paket vanilya


1/2 paket kabartma tozu


Kek malzemelerimizi sırasıyla çırpıyoruz.Önce yumurta ve şeker sonra süt ve yağ,en son da un, vanilya,kabartmatozu eklenip kek hamurumuzu elde ediyoruz.

Kalıplarımızı veya nescafe fincanlarımızı önce margarınle yağlayıp
sonra un serpiyoruz.Bu şekilde daha kolay çıkıyor....
Hazırladığımız kek hamurunu nescafe fincanlarına paylaştırıyoruz.
 kek malzemelerini bölüştürüyoruz. Fincanımızın yarısını geçmesin kek hamurumuz yoksa pişerken çok kabarır ve taşar.Benden söylemesi.........
Tencereyi fincanların yarısına kadar suyla dolduralım...

Tencerenin üzerine büyükçe bir bez veya havlu kapatıp kapağını
öyle örtelim pişerken buharlaşma oluyor.Havlu o buharı çekiyor..

Ocağa koyalım ve kaynamaya başlayınca tıkır tıkır sesini duyarsınız zaten.Altını kısıp 20 dakika pişirelim ve ağzını hiç açmayalım..
20 dakika sonra altını kapatalım ve biraz soğuduktan sonda ağzını açalım.Misler gibi top keklerimiz hazır.Anlatması uzun sürdü ama yapması çok pratik.Ben sizlere püf noktalarını anlatmak için biraz uzun yazdım.Bence hiç mi hiç vakit kaybetmeyin,Az malzeme ile 5 veya 6 kişilik kekiniz hazır:)

Kekler piştikten sonra enlemesine kesip arasına ve üzerine pişirdiğimiz pancarlı muhallebiyi döküyoruz,nefis mini pastalarımız hazır,afiyet olsun:)




2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

pancar olması değişik olmuş canım.resimden frambuaz sanmıştım.ellerine sağlık.sevgiler.

nk Hobi Günlüğüm dedi ki...

Gıdaya doğal işlemle renk vermeyi çok severim. Ferah ablam ellerine sağlık kesinlikle deneyeceğim bu fikri...