26 Mart 2014 Çarşamba

FIRINDA BAHARATLI PATATES DİLİMLERİ

Bugün vereceğim tarif evde özellikle benim kızlar tarafından çok sevilen bir lezzet,yapımı ise oldukça pratik ...Et yemeklerinin yanında nefis oluyor ,işte tarifimiz...

MALZEMELER:

5-6 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
kekik-kuru nane-kimyon-karabiber-tuz


YAPILIŞI:

Pateteslerin kabukları soyulup,yıkanır ve elma dilimi şeklinde doğranır...Doğranan patatesleri tuzlu suda bekletirseniz hem patatesler kararmaz hem de pişince parçalanmaz....Sıvı yağ ve baharatlar derince bir kasede karıştırılıp suyunu süzdüğümüz patatesler bu karışıma ilave edilir ve harmanlanır...Yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltılıp 150 derecede 35-40 dk pişirilir ,afiyet olsun :))
Tepsiye yağlı kağıt sermezseniz patatesler tepsiye yapışır bu yüzden yağlı kağıt serilmesi önemli...


Hiç yorum yok: