KOLAY PRATİK PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI
Merhaba arkadaşlar,tatlı krizleri tutar ya bazen ,şöyle hafif bir tatlı olsa da yesek deriz ama sonra da yapmaya üşeniriz işte o tembellik zamanlarımızda yapıp tüketebileceğimiz hafif ve yapımı kolay pratik bir tatlımız var bugün; Pudingli bisküvi pastası..Pastayı yapmak kolay ve pratik,malzemelerimiz ise evdeki malzemeler,pastamızın yapılışına geçersek iyi olur artık değil mi:))
MALZEMELER:
1 pkt kakaolu pötibör bisküvi
1 pkt kakaolu puding
1 pkt vanilyalı veya muzlu puding
süt(pudingleri pişirmek için)
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kakaolu ve vanilyalı pudingleri ayrı tencerelerde üzerindeki tarife göre pişirip ara ara karıştırarak soğutuyoruz,karıştırmamızın nedeni pudingin kaymak bağlamaması..kare veya dikdörtgen borcama önce vanilyalı pudingi döküp yayıyoruz ve üzerine kakaolu bisküvileri sıralıyoruz..Bisküvilerin üzerine de kakaolu pudingi döşeyip buzdolabında 2 saat bekletiyoruz üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle tüketiyoruz:))
İsterseniz hem sade bisküvi hemde kakaolu bisküvi kullanarak pastayı birkaç kat yapabilirsiniz ,benimki tembel işi oldu ama çok lezzetliydi:) Puding kullanmak istemezseniz muhallebisini kendiniz de hazırlayabilirsiniz,hemen ev yapımı puding muhallebi tarifini paylaşayım:))
1 lt süt
2 çay bardağı un
12 yemek kaşığı toz şeker
1 pkt vanilya
1 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
kakaolu puding yapmak isterseniz 3-4 yemek kaşığı kakao
Pudingi yaparken yağı eritip unu biraz kavuruyorum ben, o zaman tadı ve kokusu çok daha güzel oluyor..malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz ve dilediğimiz yerlerde kullanıyoruz,çocukların da çok seveceği muhallebileriniz hazırdır...
MALZEMELER:
1 pkt kakaolu pötibör bisküvi
1 pkt kakaolu puding
1 pkt vanilyalı veya muzlu puding
süt(pudingleri pişirmek için)
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Kakaolu ve vanilyalı pudingleri ayrı tencerelerde üzerindeki tarife göre pişirip ara ara karıştırarak soğutuyoruz,karıştırmamızın nedeni pudingin kaymak bağlamaması..kare veya dikdörtgen borcama önce vanilyalı pudingi döküp yayıyoruz ve üzerine kakaolu bisküvileri sıralıyoruz..Bisküvilerin üzerine de kakaolu pudingi döşeyip buzdolabında 2 saat bekletiyoruz üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle tüketiyoruz:))
İsterseniz hem sade bisküvi hemde kakaolu bisküvi kullanarak pastayı birkaç kat yapabilirsiniz ,benimki tembel işi oldu ama çok lezzetliydi:) Puding kullanmak istemezseniz muhallebisini kendiniz de hazırlayabilirsiniz,hemen ev yapımı puding muhallebi tarifini paylaşayım:))
1 lt süt
2 çay bardağı un
12 yemek kaşığı toz şeker
1 pkt vanilya
1 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
kakaolu puding yapmak isterseniz 3-4 yemek kaşığı kakao
Pudingi yaparken yağı eritip unu biraz kavuruyorum ben, o zaman tadı ve kokusu çok daha güzel oluyor..malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz ve dilediğimiz yerlerde kullanıyoruz,çocukların da çok seveceği muhallebileriniz hazırdır...
Yorumlar