26 Şubat 2014 Çarşamba

Fırında Kahvaltılık Kaşarlı Ekmekler

Selamlar sevgiler arkadaşlar,bugün kahvaltı için hazırlayabileceğiniz kolay bir tarif var,bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yollarından biri...Aslında bu tarifi pazar günü kahvaltı için yaptım ,bizimkiler kalkıp sofraya oturana kadar yarım saate işi bitti ,yemesi ise 5 dk :) çok sevildi ,daha önce de aynı tarifi yapardım sık sık ve sevilirdi ama bu defa içine süt yerine yoğurt koydum ,daha yoğun kıvamlı bir harç oldu ve tabii daha bir lezzetli geldi bize..Biz 4 kişilik bir aile olduğumuz için malzemeleri 4 kişilik veriyorum,siz kişi sayınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz....

MALZEMELER:

3 yumurta
1 bayat ekmek(ince ince dilimlenmiş)
3-4 yemek kaşığı yoğurt
yarım demet maydanoz
karabiber-kimyon(istediğiniz baharat )
tuz
içine de 100gr kadar tulum peyniri rendesi

ÜZERİ İÇİN İSE;

Kaşar peyniri(1 su bardağı rendelenmiş)





YAPILIŞI:

Yoğurt,yumurta ,tulum peyniri rendesi ve baharatlar , ince doğranmış maydanozlar derin bir kasede çırpılır,ince ince kesilmiş ekmekler arkalı önlü bu harca batırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ,180 derece ısıtılmış fırında ekmekler kızarana dek bekletilir(yaklaşık 15 dk)daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri de ekmeklerin üzerine serpilir ve peynirler eriyene kadar fırınlanır ,sıcak sıcak servis edilir ,afiyetle tüketmeniz dileğiyle....

Hiç yorum yok: