25 Ocak 2014 Cumartesi

PORTAKALLI HAVUÇ REÇELİ





Selamlar sevgiler arkadaşlar,bugün mis kokulu bir reçel tarifim var,portakallı havuç reçeli...kokusuyla mis,tadıyla nefis bir reçel,öyle ki daha ocakta kaynarken kızlarım ve ben ekmeğin üzerine sürüp afiyetle yedik :)
Portakal ve havuç, kabuk tarçın ,karanfille birleşince mutfağa harika bir koku yayıldı..anlatacağım ölçüyle fotoğraftaki gibi bir kavanoz + cam kase reçel çıktı,cam kasede olan havuç reçelini blendırla ezip marmelat yaptım ,o şekilde de yemesi güzeldi...

Mis kokulu portakallı havuç reçeli için malzemeler;
1 kg havuç(rendelenmiş)
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet portakalın suyu(kabuklarını içine rendeliyoruz)
1 adet kabuk tarçın
2 adet tane karanfil
yarım limonun suyu veya 2 adet limon tuzu

YAPILIŞI:

Önce havuçları yıkayıp rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz ,tencereye alıp üzerine şeker ilave ediyoruz,portakal suyunu ,rendelenmiş portakal kabuğunu ve suyu ekleyip ocakta pişirmeye başlıyoruz,karanfil ve kabuk tarçını da ekleyip havuçlar cam gibi şeffaflaşana dek kısık ateşte kaynatıyoruz,limon suyu veya limon tuzunu ekleyip 1 -2 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz..Reçel kaynamaya başlayınca oluşan köpükleri kaşık veya kevgirle alalım ki reçelimizi bozmasın...afiyet olsun..

havuç reçelinin blendırla ezilip marmelat haline gelmiş görünüşü:))



2 yorum:

mehtap dedi ki...

nefis olmuş, elinize sağlık.

ferah keser dedi ki...

teşekkür ederim mehtap hanım:))