KIRMIZI LAHANA TURŞUSU
Merhaba sevgili arkadaşlar ,bugün yapıldıktan birkaç gün sonra tüketilen lezzetli bir turşu tarifim var;bu mevsimde bol bol salatalarda kullandığımız kırmızı lahana turşusu...Ben büyükçe bir kırmızı lahana kullandım birer litrelik 3 adet kavanoz yetti, hatta kalan az miktar kırmızı lahanayı da akşam salata olarak tükettik:))
Kırmızı lahananın, içerdiği antioksidan ve B,C,E vitamini ve Potasyum nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirip mide rahatsızlıklarına da iyi geldiğini belirteyim...Kısa bekleme süresiyle pratik bir turşu olan kırmızı lahana turşusunun malzemeleri ve yapım aşamalarına geçersek ,şöyle....
MALZEMELER:
1 adet kırmızı lahana
1 yemek kaşığı iri tuz
2-3 tane limon tuzu
1 çay bardağı sirkeye 1 çay bardağı su kavanoz dolana kadar (ben elma sirkesi kullandım)
her kavanozun üzerine 2 diş sarımsak(sarımsak koymasanız da olur ama ben daha lezzetli olduğuna inanıyorum)
vee cam kavanozlar
Ayrıca lahanayı ovalamak için:1 yemek kaşığı iri tuz
YAPILIŞI:
Kırmızı lahanayı yıkayıp salata yapar gibi ince ince doğruyoruz ve üzerlerine 1 yemek kaşığı iri tuz serpip ovalıyoruz,tuzla ovulunca sulanıp lahanalar yumuşuyor,elimizle suyunu sıkıp kavanozlara bastırarak lahanaları dolduruyoruz...Daha sonra 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı su kavanoz dolana kadar bu şekilde devam ediyoruz...En son iri tuz ve limon tuzunu da ekleyip sarımsakları da ekliyoruz kavanozun kapağını kapatıp karanlık yerde 3-4 gün bekletip afiyetle tüketiyoruz:))
Artan lahanalarla üzerine limon zeytinyağı sosuyla akşam yemeğimizin yanında çok güzel bir salata da oldu ,işte mütevazi salatamız:)
Kırmızı lahananın, içerdiği antioksidan ve B,C,E vitamini ve Potasyum nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirip mide rahatsızlıklarına da iyi geldiğini belirteyim...Kısa bekleme süresiyle pratik bir turşu olan kırmızı lahana turşusunun malzemeleri ve yapım aşamalarına geçersek ,şöyle....
MALZEMELER:
1 adet kırmızı lahana
1 yemek kaşığı iri tuz
2-3 tane limon tuzu
1 çay bardağı sirkeye 1 çay bardağı su kavanoz dolana kadar (ben elma sirkesi kullandım)
her kavanozun üzerine 2 diş sarımsak(sarımsak koymasanız da olur ama ben daha lezzetli olduğuna inanıyorum)
vee cam kavanozlar
Ayrıca lahanayı ovalamak için:1 yemek kaşığı iri tuz
Turşumuzun 4 gün sonraki hali,çok güzel görüntü öyle değil mi?
YAPILIŞI:
Kırmızı lahanayı yıkayıp salata yapar gibi ince ince doğruyoruz ve üzerlerine 1 yemek kaşığı iri tuz serpip ovalıyoruz,tuzla ovulunca sulanıp lahanalar yumuşuyor,elimizle suyunu sıkıp kavanozlara bastırarak lahanaları dolduruyoruz...Daha sonra 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı su kavanoz dolana kadar bu şekilde devam ediyoruz...En son iri tuz ve limon tuzunu da ekleyip sarımsakları da ekliyoruz kavanozun kapağını kapatıp karanlık yerde 3-4 gün bekletip afiyetle tüketiyoruz:))
Artan lahanalarla üzerine limon zeytinyağı sosuyla akşam yemeğimizin yanında çok güzel bir salata da oldu ,işte mütevazi salatamız:)
Yorumlar