KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Merhaba sevgili arkadaşlar ,bugün yapıldıktan birkaç gün sonra tüketilen lezzetli bir turşu tarifim var;bu mevsimde bol bol salatalarda kullandığımız kırmızı lahana turşusu...Ben büyükçe bir kırmızı lahana kullandım birer litrelik 3 adet kavanoz yetti, hatta kalan az miktar kırmızı lahanayı da akşam salata olarak tükettik:))
Kırmızı lahananın, içerdiği antioksidan ve B,C,E vitamini ve Potasyum  nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirip mide rahatsızlıklarına da iyi geldiğini belirteyim...Kısa bekleme süresiyle pratik bir turşu olan kırmızı lahana turşusunun malzemeleri ve yapım aşamalarına geçersek ,şöyle....

MALZEMELER:

1 adet kırmızı lahana
1 yemek kaşığı iri tuz
2-3 tane limon tuzu
1 çay bardağı sirkeye 1 çay bardağı su kavanoz dolana kadar (ben elma sirkesi kullandım)
her kavanozun üzerine 2 diş sarımsak(sarımsak koymasanız da olur ama ben daha lezzetli olduğuna inanıyorum)
vee cam kavanozlar
Ayrıca lahanayı ovalamak için:1 yemek kaşığı iri tuz



Turşumuzun 4 gün sonraki hali,çok güzel görüntü öyle değil mi?



YAPILIŞI:

Kırmızı lahanayı yıkayıp salata yapar gibi ince ince doğruyoruz ve üzerlerine 1 yemek kaşığı iri tuz serpip ovalıyoruz,tuzla ovulunca sulanıp lahanalar yumuşuyor,elimizle suyunu sıkıp kavanozlara bastırarak lahanaları dolduruyoruz...Daha sonra 1 çay bardağı sirke 1 çay bardağı su kavanoz dolana kadar bu şekilde devam ediyoruz...En son iri tuz ve limon tuzunu da ekleyip sarımsakları da ekliyoruz kavanozun kapağını kapatıp karanlık yerde 3-4 gün bekletip afiyetle tüketiyoruz:))

Artan lahanalarla üzerine limon zeytinyağı sosuyla akşam yemeğimizin yanında çok güzel bir salata da oldu ,işte mütevazi salatamız:)



Yorumlar

laodike dedi ki…
Merhaba. tarifi denemek istiyorum ama tuz miktarini anlayamadim. 1 yemek kasigi tuz demissiniz. o tuzu ovmak icin mi kullaniyoruz? Kavanoza ne kadar tuz koyacagiz? Eritmeden mi koyacagiz? İlk defa tursu yapacagim da:)
ferahcalezzetler dedi ki…
Merhaba hoşgeldiniz,turşuyu yaparken toplamda 2 yemek kaşığı iri tuz kullanıyoruz..1 yemek kaşığı tuzu kıydığımız lahanayı yumuşatmak için ,1 yemek kaşığı da kavanoza koyduğumuz lahanalara ekliyoruz sirke ve suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve hafifçe kavanozu sallıyoruz..tuzu eritmiyoruz sirke ve suyu ekleyince eriyor zaten kolay gelsin ,sevgiler:)

Popüler Yayınlar