15 Ocak 2014 Çarşamba

HAVUÇ DOLGULU ISPANAKLI KREP

Sevgiler,saygılar sevgili ziyaretçilerim,hepinize huzurlu mutlu bir gün diliyorum...Bugün vereceğim tarif ilk yaptığımda  pek beğenmediğim biraz değiştirerek yaptığımda evdeki herkes tarafından beğenilen bir tarif...İlk yaptığımda ıspanağı çiğden püre yapıp kullanmıştım tüketirken ıspanak kokusu rahatsız etmişti açıkcası,bu defa ıspanağı haşladım ve içine vanilya ekledim çok güzel oldu,size tavsiyem eğer bu tarifi yaparsanız benim yaptığım hatayı yapmayın ve ıspanağı haşlayın:) Tarifimize geçecek olursak...

MALZEMELER...

1 kase ıspanak(az suyla haşlanmış)
1 kase havuç(rendelenip haşlanmış)
2 yumurta
1 su bardağı süt veya su
2 su bardağı un(una da vanilya ekleyebilirsiniz)
margarin(tavayı yağlamak için)
vanilya-kabartma tozu




YAPILIŞI:

Önce yıkanmış ıspanağı ve rendelenmiş havucu ayrı kaplarda az su ilavesiyle haşlayıp blendırla eziyoruz ve soğumasını beklerken krep hamurunu hazırlıyoruz....süt ,yumurta çırpılır içine ıspanak püresi eklenir ve vanilya -kabartma tozu eklenmiş un ilave edilir,hafifçe yağlanmış ve ısıtılmış tavaya krep hamurundan bir kepçe dökülür arkalı önlü pişirilir...Daha sonra her krebin arasına havuç püresi ilave edilip rulo yapılır ve afiyetle tüketilir...havuç,doğal şekerli olduğu için şeker eklemedim ben ,siz isterseniz pudra şekeri serperek de servis edebilirsiniz afiyet olsun:)

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.