14 Aralık 2013 Cumartesi

SİNKONTA

Balkabağından yapılan lezzetli ,hafif yöresel bir tarifim var sizler için ;İzmir ve Ege Bölgesinde çok sevilir,yaparsanız sizin de çok seveceğinize eminim ,işte tarifimiz geliyor :)

MALZEMELER:

500 gr balkabağı (iri doğranmış)
2 adet soğan
1-2 adet kırmızı ve yeşil biber
nar ekşisi
2 yemek kaşığı kadar un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz




YAPILIŞI:

Balkabağı kabukları soyulur ve iri iri ve ince doğranır,borcama un serpilir ve doğranan kabaklar döşenir,üzerine iri doğranmış soğanlar ve kırmızı yeşil biberler de eklenir ...Daha sonra sıvı yağ ve tuz eklenip en son nar ekşisi ilave edilir üzeri aliminyum folyoyla kaplanır ve yarım saat 200 derecelik fırında pişirilir,üzerindeki folyo alınıp 10 dk daha üzerinin kızarması için fırında pişirilip fırından çıkarınca sıcakken servis edilir,afiyet olsun :)

2 yorum:

pınar doğan dedi ki...

ismini hiç duymamıştım, güzele benziyor denemekte fayda var. Ellerine sağlık

ferah keser dedi ki...

teşekkür ederim hem hafif hemde çok lezzetli olur,pınarcım:))