16 Aralık 2013 Pazartesi

PATATESLİ SOSLU TAVUK TANDIR

Her yaptığımda ertesi güne kalmayan bir tarifim var bugün;soslu tavuk tandır..kişi sayısına göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.Tandır tencerem ise annemin birkaç yıl önce  tandır yapmak için aldığı özel bir tencere bombeli bir kapağı var ve gerçekten içinde çok lezzetli yemekler pişiyor,resmini ekliyorum bulabilirseniz mutlaka almanızı ve tandırınızı bu tencerede yapmanızı öneriyorum..Şimdi gelelim malzemelerimize ve tarifimize..

MALZEMELER:


6 adet tavuk baget
1 kg patates
2 adet soğan
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber gibi istediğiniz baharat çeşitleri
tuz





YAPILIŞI:

Önce tandır tenceresinde süt ,salça sıvı yağ ve baharatları karıştırıp sosunu hazırlıyoruz ve bu sosa bıçakla çizikler attığımız bagetleri yerleştiriyoruz arada bir çevirerek 1 saat kadar bu sosta bekletiyoruz ..Daha sonra patatesleri soyup halka halka doğruyoruz ve bagetlerin üzerine sıralıyoruz doğradığımız soğanları da ekleyip tuzunu serpiyoruz ve önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte tavuklar yumuşayana dek (yaklaşık 20 dk)pişiriyoruz,afiyet olsun:))

Kullandığım tandır tenceresi ise şöyle birşey..






Hiç yorum yok: