28 Kasım 2013 Perşembe

Balkabağı Çorbası

Besleyici,lezzetli bir çorba tarifiyle buradayım;Balkabağı çorbası...Çorbanın tarifine geçmeden önce balkabağı nelere faydalıymış bakalım...
Balkabağının en önemli özelliği; çok yüksek miktarlarda beta karoten içermesidir. Karoten, cildimizin kendini yenilemesi, onarması için gerekli bir vitamindir.
Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmak için de beta karoten gereklidir. Çünkü bağışıklık sistemimiz bizi hem mikrobik hastalıklardan hem de kanserden koruyan en önemli savunma sistemidir.
Turuncu renkli bu sebze Mineral bakımından da oldukça zengindir. Balkabağı; Demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum ve Magnezyum içermektedir.. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.Bu kadar faydası olan bir sebzeyi sık sık tüketmemiz gerekli,balkabağının yemeği ve tatlısını severek tüketiriz çorbasını da çok seveceğinizden eminim..Bu lezzetli çorbanın yapılışına geçersek...
 MALZEMELER:

  • yarım kg balkabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 YAPILIŞI:
  • Kabuğu soyulup doğranmış kabakları geniş bir tencereye alıyoruz.
  • Küçük doğranmış kuru soğanları da ilave ediyoruz.
  • Soğanlar karamelize olunca üzerini geçecek kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra blender yardımıyla güzelce ezip parçalıyoruz. 
  • Diğer tarafta 2 yemek kaşığı sıvı yağına  unu ilave ediyoruz iki dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Üzerine topak topak olmaması için kabaklı karışımdan 1 kepçe kadar ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Kalan karışımı da ilave ediyoruz. 
  • Sürekli karıştırarark kaynamaya başlayana dek pişiriyoruz,kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha pişirip servise hazırlıyoruz..
  • Dilerseniz üzerine pul biber veya kuru nane ilave edebilirsiniz ..
  • afiyet olsun