PATLICAN BALIĞI
Selam ve sevgi ile..Başlığa bakıp balık tarifi bekliyorsunuz öyle değil mi?ama bu bildiğimiz balık değil balık şeklinde kızaran Patlıcan Balığı...İster kahvaltıda ister misafirleriniz için çayın yanında çok yakışan bir tarif ,kullanılan malzemeler ve yapılışı ise şöyle;
MALZEMELER:
1 kg patlıcan
2 su bardağı kadar un (ben ölçü kullanmıyorum ,göz kararı)
tuz
su
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar yıkanır ve kök kısımları kesilip atılır , ince ince ve uzunlamasına kesilir,kesilen her parça yarıya kadar çentik atılır ve patlıcanlara tuz atılarak yaklaşık 1 saat acısının çıkması için bekletilir...Diğer yandan çukur bir kapta un ve su karışımıyla koyu boza kıvamında hamur yapılır...tuzlayıp beklettiğimiz patlıcanlar avucumuzun içiyle sıkılır ve hamura bulanır ,sıvı yağ eklediğimiz kızartma tenceresine hamurlu patlıcanlar tek tek atılır ve arkalı önlü kızartılır,kağıt havlu serilmiş kaba kızaranlar alınır ve yanında sıcacık mis gibi çayla afiyetle yenir...
MALZEMELER:
1 kg patlıcan
2 su bardağı kadar un (ben ölçü kullanmıyorum ,göz kararı)
tuz
su
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar yıkanır ve kök kısımları kesilip atılır , ince ince ve uzunlamasına kesilir,kesilen her parça yarıya kadar çentik atılır ve patlıcanlara tuz atılarak yaklaşık 1 saat acısının çıkması için bekletilir...Diğer yandan çukur bir kapta un ve su karışımıyla koyu boza kıvamında hamur yapılır...tuzlayıp beklettiğimiz patlıcanlar avucumuzun içiyle sıkılır ve hamura bulanır ,sıvı yağ eklediğimiz kızartma tenceresine hamurlu patlıcanlar tek tek atılır ve arkalı önlü kızartılır,kağıt havlu serilmiş kaba kızaranlar alınır ve yanında sıcacık mis gibi çayla afiyetle yenir...
Yorumlar