5 Eylül 2013 Perşembe

NOHUTLU TOPALAK YEMEĞİ (Kıymalı)

Nohutlu topalak özellikle düğünlerin vazgeçilmez yemeği,hem çok lezzetli hem de çok faydalı ..kıymasız olarak bulgurla da yapılabiliyor ama vereceğim tarifte topalaklar kıymayla hazırlanıyor..nohutlu topalak yemeğinin malzeme listesi ve yapılışı şöyle...

MALZEMELER:

2 su bardağı haşlanmış nohut
200 gr kıyma (yağsız)
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 yumurtanın beyazı
tuz-karabiber
1 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su



YAPILIŞI:

Önce kıymayı kaseye alıp içine soğan rendeliyoruz,1 çorba kaşığı unu ,yumurta beyazını ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz..kıymalı harçtan minik parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp unlanmış tepsiye atıyoruz..Yemeği pişireceğimiz tencereye sıvı yağ ve soğanı ekleyip soteliyoruz,doğradığımız domatesleri ve salçayı da ekleyip bir süre daha kavuruyoruz..haşlanmış nohutu da ekleyip sıcak su ilave ediyoruz,kaynamaya başlayınca unlu tepside bulunan topalakları da yemeğe ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte topalaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz..afiyet olsun :)

Not:Köfte harcına isterseniz 1 çay bardağı ince bulgur(sıcak su ile kabartılmış)ilave edebilirsiniz...


Hiç yorum yok: