10 Eylül 2013 Salı

Mısır Unuyla Hamsi Tava

Balık sezonu açıldı  bizim evde bir bayram havası balık sever bir aile olarak 3 aydır özlediğimiz balığa kavuştuk nihayet...Balık avlamanın yasak olduğu dönemlerde balık bulunabiliyor tabi ama dondurulduğu için aynı lezzeti alamıyoruz bu nedenle sezonun açılmasını bekliyoruz bütün yaz..çok şükür sezon açıldı ve bizde çok sevdiğimiz lezzete kavuştuk,bizim için balık her pazar günü kesinlikle soframızda olmalı özellikle de hamsi..benim kızlar hamsi delisi diyebilirim rahatlıkla...Hamsiyi mısır unuyla kızartınca daha bir lezzetli geliyor bize ,tabi eşim için buğulama yapıyorum kızartma ona yasak olduğu için ...Gördüğünüz gibi balığın konusu bile çenemi açtı iyice :) artık tarife geçsem hiç fena olmaz öyle değil mi :D

MALZEMELER:

1 kg hamsi
tuz
kızartmak için sıvı yağ
mısır unu

YAPILIŞI:

Hamsileri ayıklayıp yıkıyoruz ve süzgüde bekletiyoruz ,üzerlerine tuz atıp harmanlıyoruz..geniş bir tabağa mısır unu ekleyip bir yandan da tavaya yağı koyup kızdırıyoruz..balıkları tek tek mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz...Sonrasında yanında yeşilliklerle yapılmış salata ve pirinç pilavıyla nefis bir sofra sizi bekliyor,afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: