Zerdeçallı Kurabiye

Zerdeçalın faydalarını öğrendikten sonra mutfağımdan eksik etmez oldum,salatalara ,tatlılara hatta kurabiyelere bile koydum,her kullandığımda ayrı bir lezzet verdi ,tatlı tuzlu herşeye de yakıştığını düşünüyorum ..Zerdeçalı kullanıpta beğenmediğim bir lezzet olmadı henüz ama denemelere de devam..beğendiklerimi ve hatta beğenmediklerim de buradan paylaşmaya devam edeceğim..en son toz krem şantili kurabiye tarifine ekledim, zerdeçalı sarı sarı ve lezzetli kurabiyeler çıktı ortaya..Önce zerdeçalin faydalarına bakalım sonra tarife geçelim..
Zerdeçal;hint safranı olarak biliniyor etken maddesi curcumin(kurkumin),3 gr zerdeçalda 30 ila 90 mg curcimin bulunmaktaymış,kalp karaciğer ve beyin rahatsızlarında oldukça etkiliymiş,yapılan araştırmalarda göğüs kaserinde tümör küçültücü etkisi kanıtlanmış,bu kadar faydası olmasına rağmen dikkat edilmesi gereken yerler var...mesela;kan sulandırıcı ilaçlarla kullanılmaması gerekiyormuş ,günde en fazla 3 gr kullanılabilirmiş ..kısaca zerdeçalın faydalarını anlattıktan sonra tarimize geçelim...

 ZERDEÇALLI KURABİYE için ...





MALZEMELER:

2 poşet toz krem şanti(1 paketin içindeki 2 poşet krem şantiyi kullanıyoruz)
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un (2 su bardağı yeterli oldu)hamurun ele yapışmayıp rahat toparlanması gerekiyor..
1  çay kaşığı toz zerdeçal(silme)


YAPILIŞI:

Toz krem şanti ve sıvı yağ bir kasede karıştırılır ,üzerine 1 silme çay kaşığı zerdeçal eklenir karıştırılır..en son yavaş yavaş un eklenir ve bir güzel yoğurulur..yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan küçük parçalar kopartılıp şekil verilir ve dizilir ...önceden 170 derecede ısıtılmış  fırında fazla pişirmeden kurabiyeler çatlayana dek pişirilir,isterseniz kurabiyeler biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz ,afiyet olsun:)

Yorumlar

Nursevin SÖNMEZ dedi ki…
Bende poğaçama koymuştum zerdeçal.. :) Kremşantili kurabiyeyede yakışmıştır. Biraz renkde veriyor hem.. Ellerinize sağlık
pınar dedi ki…
ellerine sağlık canım....rengıde gorunusede güzel olmuş....tadıda oyledır...
mutfagabuyrun dedi ki…
denemedim ama eminim lezzetide süperdir canım.ellerine sağlık.sevgiler.
susamcorekotuFeriha dedi ki…
görüntü çok güzel lezzet ve şifası da düşünülürse :)))
ferahcalezzetler dedi ki…
aslında amacım renk vermesiydi ama lezzeti ve kokusu da süper oldu:)
ferahcalezzetler dedi ki…
teşekkür ederim ,tadı da çok güzel ve un kurabiyesi gibi ağızda dağılıyor..
ferahcalezzetler dedi ki…
teşekkürler,denemenizi tavsiye ederim ama zerdeçalın kokusu ve tadının baskın olmaması için az miktarda kullanmak gerekiyor:)
ferahcalezzetler dedi ki…
teşekkürler,zerdeçalın önce şifasını öğrendim daha sonra da lezzetini :)evden eksik etmiyorum artık..
Nursevin SÖNMEZ dedi ki…
HIMM TEKRAR ellerine sağlık

Popüler Yayınlar