22 Ağustos 2013 Perşembe

Şakşuka

Severek yaptığım ve severek yediğimiz bir lezzet şakşuka,özellikle küçük kızım şakşukaya bayılır eğer fazla yapar ertesi güne kalırsa ekmek arası sandviç yapar yer..Ben şakşukanın içine limon suyu da koyarım ama sirke ile yapılmışı da çok güzel olur ..Eşim ve kızlarım sirkeyi pek sevmedikleri için limon suyu ile yapıyorum..Şakşukanın malzemeleri ve yapılış aşaması şöyle...

MALZEMELER:

2 orta boy patates
2 patlıcan
2 adet kapya biber(kırmızı salçalık biber)
3-4 yeşil sivri biber
4-5 adet domates
4-5 diş sarımsak
1 limonun suyu(veya 1 tatlı kaşığı sirke)
tuz
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:

  1. Kızartma tenceresine yağ eklenir, yıkanıp küp küp doğranmış patatesler kızartılır ve kevgirle süzülüp çıkartılır..
  2. Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 15 dk kadar bekletilir ve suyu süzülüp kızartılır..
  3. Kapya ve yeşil biberler de doğranıp kızartılır..
  4. Kızartılan bütün sebzeler kapaklı bir tencereye konur..
  5. Ayrı bir kapta domatesler rendelenir ,az yağ ve tuz  ilavesiyle pişirilir..
  6. Sarımsaklar rendelenir ve 1 adet sıkılmış limonun suyuna ilave edilir..
  7. Kızarttığımız sebzelerin üzerine önce domates sosu daha sonra da limonlu sarımsaklı sos eklenir ..
  8. Sos eklenmiş kızartmalar tencerede kısık ateşte  5 dk kadar tıkırdatılır (böylece sosunu iyice çeker ve lezzeti kat kat artar)
afiyet olsun :)

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.