14 Ağustos 2013 Çarşamba

Kavun Çekirdeği Şerbeti (Sübye)

 Merhaba kavun çekirdekleriyle yapılan çok lezzetli bir şerbet tarifim var sizler için ,sübye...kavun çekirdeklerinden yapılan rengi süt gibi ama tatlı bir içecek ..Ege Bölgesi'nde çok bilinir,ayran kıvamında, beyaz renkli, şekerli, ferahlık, serinlik verici özellikleri var. Bir kavunun çekirdeklerinden 4-5 bardak sübye çıkar ve sübye fazla dayanmaz ertesi güne kaldımı tadı ağırlaşır, hemen yapıp soğutup tüketmek gerekiyor,tadına da doyum olmaz:) isterseniz kavun çekirdeklerini yıkayıp kurutup istediğiniz zaman sübye yapabilirsiniz,sübye için malzemeler ve yapılışı ise şöyle...


MALZEMELER:

Yıkayıp kuruttuğunuz kavun çekirdekleri
Toz şeker
Dilerseniz gül suyu
4-5 su bardağı su

YAPILIŞI:
Kavun çekirdeklerini posasından ayırıp yıkıyoruz ve süzgüde kurutuyoruz,daha sonra havanda bu çekirdekleri dövüp eziyoruz ve tülbent içine koyup tülbenti bağlayarak çukr bir kaseye alıyoruz ,üzerine su ekleyip birkaç saat bekletiyoruz ,böylece kavun çekirdeklerinin ezilmiş özüyle su bembeyaz oluyor..daha sonra tülbenti çıkarıp beyaz şerbete damak tadımıza göre şeker ekleyip dolapta soğutup servis ediyoruz , afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: