29 Temmuz 2013 Pazartesi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Hayırlı akşamlar ,bulgur pilavı sık sık yaptığım hem misafirlerim hemde eşim ve kızlarım tarafından çok sevilen pilav çeşitlerinden ...bu defa yeşil mercimekli yaptım besleyici değeri kat kat arttı böylece,lezzetini söylememe gerek yok zaten çok güzeldi..lezzetli ve besleyici yeşil mercimekli bulgur pilavı yapmak için ihtiyacımız olanlar....

MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kuru soğan 
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
4 su bardağı sıcak su 
istenirse tavuk veya etsuyu tablet
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

İlk önce yeşil mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye alıp üzerini 1 parmak geçecek  kadar su ilavesi ile haşlayın(hafif diri olması gerkiyor) Başka bir tencereye sıvı yağ ekleyip soğanı rendeleyin ve bir süre soğanlar yumuşayana kadar ocakta çevirin...pilavlık bulguru da yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin bir sürede böyle çevirin ,daha sonra tuzu ve haşlayıp süzdüğümüz yeşil mercimekleri ekleyin ,en son dilerseniz içine et veya tavuk suyu tablet ufaladığınız sıcak suyu ekleyip,karabiberi de ilave edin önce harlı ateşte,kaynamaya başlayınca kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin ,20 dk dinlendirip servis edin ,afiyet olsun:)



Hiç yorum yok: