21 Temmuz 2013 Pazar

Şeftali Kompostosu

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,önce tatil sonra evdeki tadilat nedeniyle blog sayfamdan ve sizlerden ayrı kaldım ,tarifler de birikti tabi:)ama önce tatilimizden bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum ,malum hava sıcak ve ramazan dolayısıyla niyetli olunca sıcaklar daha bir bunaltıcı oluyor, Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin inşallah...Tatilde Karaburun'daydık yeşillikler içinde ,dalından koparılan meyve ve sebzelerle tertemiz havasıyla bunaltıcı sıcaktan bir kaç günlüğüne de olsa uzaklaşmak güzeldi,inşallah seneye daha uzun süre tatil yapmak dileğiyle önce resimler sonra tarif:))



ŞEFTALİ KOMPOSTOSU

MALZEMELER:

1 kg şeftali
2 su bardağı toz şeker
7-8 su bardağı su
1-2 tane karanfil
çubuk tarçın

YAPILIŞI:

Şeftaliler yıkanır,kabukları soyulur ve çekirdek yatakları çıkarılıp doğranır....Tencereye su ve toz şeker katılıp kaynamaya başlayınca şeftaliler ve tane karanfil,çubuk tarçın ilave edilir...Kısık ateşte şeftaliler yumuşayana kadar (ben hafif diri sevdiğim için 5dk yetti)pişirin,mis kokulu şeftali kompostonuz hazırdır ,yanında bulgur pilavıyla çok güzel oluyor.

AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Hanife Feride dedi ki...

Eline sağlık şeftali kompostosu nefis görünüyor...arkadaşımın ailesi Karaburunlu güzel bir yer olduğunu söylüyor bende gitmek istiyorum kısmetse...

ferahca lezzetler dedi ki...

İnşallah birgün gidersiniz,gerçekten güzel yer,İzmir'in sıcağından bir kaç günlüğüne de olsa kaçmak iyi oldu:)