Meftune

Hayırlı günler sayfa dostlarım ,bugün Meftune tarifim var sizlere,aslında Ramazan ayının başlarında yapıp resimlediğim bir tarif bu, paylaşmak bugüne kısmetmiş:)Meftune,bildiğimiz patlıcan güveçin içine sumak katılarak yapılanı ..bazı yerlerde kemikli et kullanılırken ,bazı yerlerde de kemiksiz kuşbaşı et kullanılıyor..benim tarifimde de kemiksiz kuşbaşı et var,içindeki sumak nedeniyle hafif mayhoş bir tadı var ve çok lezzetli bir yemek.Meftune yemeğinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ait yöresel bir lezzet olduğunu hatırlatıp tarifimize geçelim...

MALZEMELER:(6 kişilik)

yarım kg kuşbaşı et
4 adet patlıcan
2 adet soğan
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
2 yemek kaşığı sumak
2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup doğruyoruz ve tuzlu suda 15 -20 dk bekletiyoruz,bu arada bir sürahinin içinde 2 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı sumak karıştırılır...tuz hariç diğer malzemeler (soğan,sarımsak ,domates, biber doğranır)karıştırılır..tencerenin dibine kuşbaşı doğranmış et ve sıvı yağ konur ,tuzlu sudan çıkarıp yıkadığımız süzdüğümüz patlıcanlar etlerin üzerine döşenir ,diğer malzemeler de eklenip 20 dk kadar pişirilir,pişmesine yakın sıcak su katıp elde ettiğimiz sumaklı su süzgü yardımıyla süzerek tencereye boşaltılır bir süre daha kısık ateşte pişirilip ocak kapatılır,lezzetli yemeğimiz hazırdır afiyetle tüketmeniz dileğiyle...


Yorumlar

Popüler Yayınlar