29 Temmuz 2013 Pazartesi

Dolma İçliğinden Nefis Çorba

Merhaba,hemen hepimizin başına gelmiştir dolma ,sarma yaparken az da olsa içliğin artması..dondurucuya koymaya değmeyecek kadar az olunca ben de çorba yapmaya karar verdim ,çok da güzel oldu ...eğer sizin de dolma içliğiniz artarsa çorbaya çevirip akşama sıcacık içebilirsiniz..Çorbamızın malzemesini sanırım yazmama gerek yok:) yapılışı ise şöyle.


Dolma veya sarma yaparken artan içliği tencereye koyup ocakta biraz çeviriyoruz,sıcak su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz ,limon suyu ilavesiyle servis ediyoruz ,afiyet olsun :)
 

2 yorum:

Hanife Feride dedi ki...

Çok iyi fikir eline sağlık

ferah keser dedi ki...

teşekkür ederim,hiçbir şeyi israf etmememiz gerekiyor aslında ben de kendimce değerlendiriyorum:)