26 Haziran 2013 Çarşamba

Patlıcanlı Yaz turşusu(pişmiş turşu)

Patlıcanlı yaz turşusu,yapıldıktan birkaç saat sonra tüketilebilen lezzetli bir turşu ,özellikle bulgur pilavının yanına çok yakıştığını söylemek zorundayım...Pratik ve lezzetli olması nedeniyle herzaman favori turşularımdan olmuştur..Patlıcanlı yaz turşusu pişirilerek yapılıyor ,bu nedenle günlerce beklemenize gerek yok sabah yapıp akşama tüketiyorsunuz,patlıcan olmadan sadece biberle de yapılıyor aslında ama patlıcanlısı bizim evde daha çok seviliyor:) Patlıcanlı yaz turşusunun malzemeleri ve yapılışı ise şöyle...





MALZEME LİSTEMİZ:(5 kişilik)

3 adet patlıcan
5-6 adet yeşil biber
4-5 diş sarımsak
1 buçuk limonun suyu veya 1 çay bardağı sirke
tuz
yarım çay bardağı zeytin yağı
3-4 su bardağı su
dilerseniz maydanoz ve nane yaprakları

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup dilediğiniz irilikte doğrayın ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletin,daha sonra patlıcanları süzüp tencereye alıyoruz,biberleri de istediğimiz gibi doğrayıp(küçük olmaması gerekiyor)patlıcanlara ilave ediyoruz...tuzu ve 4-5 bardak suyu ekleyip sebzelerimizi pişmeye bırakıyoruz..Ayrı bir kapta sarımsakları ezip üzerine zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip sos hazırlıyoruz ,bu arada ocakta pişmekte olan patlıcanlar yumuşayınca ocağı kapatıyoruz hazırladığımız sarımsaklı,limonlu ve zeytinyağlı sosu ekleyip patlıcanlı yaz turşunu dinlendiriyoruz ,birkaç saat sonra sebzeler sarımsaklı sosla iyice özleşiyor ve lezzetli yaz turşumuz tüketilmeye hazır oluyor...afiyet olsun ..


Hiç yorum yok: