24 Haziran 2013 Pazartesi

Kuskus Pilavı

Çok lezzetli bir pilav tarifi var bugün ,kuskus pilavı...her zaman pirinç ve bulgur pilavı yapıp değişiklik arayanlar için güzel bir seçenek,tadan herkesin beğeneceği pratik bir tarif,ben kuskusun bir kısmını kavurarak yapıyorum böylece iki renkli ve mis kokulu bir pilav çıkıyor ortaya..Kuskus pilavında vereceğim ölçüler bizim gibi 4 kişilik bir aile için yeterli,siz ölçüsünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz...Lezzetli kuskus pilavının malzemeleri ve tarifi ise şöyle...

MALZEMELER:

2 su bardağı kuskus
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
bir miktar sıvı yağ 2 yemek kaşığı kadar(pilavımızın parlak olmasını sağlıyor)
tuz


YAPILIŞI

Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz ve sıvı yağı da ilave edip 1 su bardağı kuskusu ekleyip kuskuslar renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz ,4 su bardağı sıcak suyu ekleyip kalan kuskusları da ilave ediyoruz ,tuzunu da ekleyip kısık ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişiriyoruz ocağı kapatıp pilavın üzerine kağıt havlu ile kapatıp demlendikten sonra servis ediyoruz...Pilavınızı ağız tadıyla tüketmeniz dileğiyle...


3 yorum:

NURSEVİN dedi ki...

Ferahcığım çok güzel biz ve çocuklar çok severler. Ellerine sağlık.. Ayrıca Bloğunda değişikliklerde güzel olmuş..

ferah keser dedi ki...

Teşekkür ederim Nursevin'ciğim,gerçekten severek tüketiliyor bizde de:) blog konusunda ise kendimi geliştirmeye ihtiyacım var açıkcası ,kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum:)

pınar doğan dedi ki...

Ellerine sağlık çok severim