13 Nisan 2013 Cumartesi

Sütlü İncir Uyutması

Sütlü incir ıslaması misafirleriniz ve çocuklarınız için lezzetli ve besleyici bir tatlı alternatifi olabilir,tatlımızın adı incir ısması,incir ıslaması,sütlü üncir uyutması gibi farklılıklar gösterse de yapılışları hemen hemen aynı,sadece isterseniz incirleri rondodan geçirip veya küçük küçük doğrayıp yapabilirsiniz,bazı tatlıseverler nişasta ve sütü pişirerek de yapıyorlar tercih sizin:))

MALZEMELER:
1kg süt
250 gr kuru incir
1 çay bardağı toz şeker(şeker kullanmayabilirsiniz)
üzerini süslemek için dilerseniz ceviz içi





YAPILIŞI:

Sütü bir tencereye alıp ısıtıyoruz küçük parmağımızın dayanabileceği sıcaklıkta olmalı ,yoğurt mayalar gibi...önceden yıkayıp küçük küçük doğradığımız incirleri ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz...kaselere koyup soğuduktan sonra üzerini ceviz içi,tarçın vb malzemelerle süsleyip servis ediyoruz,afiyet olsun :)

not:En güzel lezzeti açık sütle yaparsanız yakalarsınız bunun için sütü önce kaynatıp bir müddet bekledikten sonra yapmanız gerekiyor..

2 yorum:

Sema dan Lezzetler dedi ki...

İnciri ve incirle yapılan tüm tatlıları çok severim bu tarifte çok güzel olmuş elinize sağlık sevgiler :)

mehtap dedi ki...

ben şekersiz yapıyorum severek yiyoruz, eline sağlık.