Kakaolu Islak Kurabiye
Merhabalar,geçtiğimiz günlerde misafirlerim için yaptığım bir kurabiye tarifini paylaşmak istiyorum bugün,Kakaolu ıslak kurabiye..yerken ağızda dağılan yumuşacık ve lezzetli bir kurabiye,bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün servis ederseniz daha da lezzetli oluyor ,bu da küçük bir püf noktası:) ayrıca vereceğim şerbet ölçüsüyle iki ölçü kurabiye yapabilirsiniz oldukça da bereketli,Kakaoludan sonra portakallı ,sade çeşitlerini de yapmayı düşünüyorum,yapınca hemen paylaşırım sizlerle ,şimdi kakaolu ıslak kurabiyenin malzemelerini ve yapılışını paylaşayım:)
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor)afiyet olsun .
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı kakao
125 gram margarin ya da tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
125 gram margarin ya da tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor)afiyet olsun .
Yorumlar