Bulgur Salatası

Merhabalar,lezzetli ve besleyici bir salata tarifiyle geldim bu defa ,bulgurun faydalarını biliyoruz ama ben yine de kısaca tekrarlayayım:)

Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bakımından zengindir. Kuru baklagillerle birlikte pişirildiği zaman besin kalitesi daha çok artmaktadır. Bu da bizim için vazgeçilmez olmasını sağlamaktadır.
Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir. Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır.Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir. Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir. Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir. Bulgurun faydalarını belirttikten sonra bulgur salatasının yapımına geçelim;

MALZEMELER:

1 su bardağı pilavlık bulgur
yarım demet roka
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1-2 yaprak marul
1-2 dal taze soğan
istenirse domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limonun sıkılmış suyu
tuz

YAPILIŞI:


Önce bulguru yıkayıp üzerini örtecek kadar sıcak suyla yumuşaması için ıslatıyoruz,üzerini bir kapakla örtmemiz gerek...diğer tarafta yıkadığımız yeşillikleri ince ince doğruyoruz ve yumuşayan bulgurlara ilave ediyoruz ,içine zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyip servis ediyoruz ..ben domatesi sadece süslemek için kullandım isterseniz salatanın içine de doğrayabilirsiniz .afiyet olsun :)

yorumlarınız benim için  değerli,teşekkürler....

diğer salata tarifleri bi tık uzağınızda:)

Yorumlar

Disalce dedi ki…
iyiki bulguru çok seviyorum..faydaları harikaymış...verdiğin güzel bilgiler için teşekkürler...tarif nefis görünüyor.ellerine sağlık.
ferahcalezzetler dedi ki…
Teşekkür ederim bulgurla yapılan her yemek lezzetli oluyor :)

Popüler Yayınlar