22 Şubat 2013 Cuma

Beşamel Soslu Fırın Makarna

Yine uzun zaman oldu yazmayalı,bazen günde birkaç tarif yazmak, paylaşmak isterken bazen de blog sayfamı bile açmak gelmiyor içimden ...aslında çok seviyorum birşeyler yapıp paylaşmayı ve blog sayfamı.Zaman zaman ihmal de etsem herzaman tariflerimle buradayım,belki de son günlerde İzmir'in bol yağmurlu kasvetli havası dır tembelliğime sebep:)suçlu bulmada böyle de ustayımdır işte:D Dertleşme faslından sonra fırında beşamel soslu tarifimi paylaşayım artık değil mi ama...aslında bir haftayı geçti fırın makarnayı yapıp fotoğrafını çekeli bugüne kısmetmiş paylaşmak..şimdi neler gerekli ve yapılışı ise şöyle;


MALZEMELER:

1 paket makarna ( fırın makarnası olanlar var kalın çubuk şeklinde ama ben burgu makarna kullandım)

2 yemek kaşığı sıvı yağ(elimden kaldığı kadar margarin kullanmamaya çalışıyorum tariflerimde)

makarnaları haşlamak için bolca su

tuz

ÜZERİ  İÇİN..

1 su bardağı rendelenmiş kaşar


BEŞAMEL SOSU;

2 yemek kaşığı sıvı (yağ veya margarin)

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

isterseniz tuz


YAPILIŞI:

Makarnayı bol suda tuz ilavesiyle haşlıyoruz 8dk kadar ve süzüp soğuk sudan geçiriyoruz daha sonra yağlanmış fırın tepsisine boşaltıyoruz ..Ayrı bir tencerede yağ,süt,un ile beşamel sosumuzu pişiriyoruz(beşamel sosun içine de rendelenmiş kaşar ilave edebilirsiniz çok güzel oluyor)daha sonra beşamel sosunu makarnaların üzerine döküp karıştırıyoruz ve 180 derece ısıttığımız fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz ,fırından çıkarıp üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı ilave edip 5 dk daha fırında kızartıyoruz ,beşamel soslu fırın makarna hazır afiyet olsun:)



2 yorum:

nursevince lezzetler dedi ki...

ellerine sağlık canım. Bloğunum görümü değişmiş sanırım. Hayırlıolsun

ferahcalezzetler dedi ki...

Teşekkür ederim ,sanırım canım sıkıldıkça kendi çapımda değişiklikler yapıyorum ,daha yapmak isteyipte yapamadığım çok şeyler var:D