1 Ocak 2013 Salı

Arpa Şehriyeli Fırın Kebabı

Merhabalar,arpa şehriyeli fırın kebabının tarifine geçmeden önce tüm ziyaretçilerimin ve arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum ve 2013 yılının mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşanmasını diliyorum ,iyi seneler...

Gelelim lezzetli tarifimize....

 

Arpa şehriyeli fırın kebabı,özel günlerinizde yapabileceğiniz herkesin beğenisi alacak bir lezzet...İsterseniz üzerine beşamel sosu da hazırlayıp dökebilirsiniz lezzeti daha da katlanıyor inanın:)Arpa şehriyeli fırın kebabının malzemeleri ve yapılışı ise..



Malzemeler

750 gr kuşbaşı et(kemiksiz dana eti)

1 paket arpa şehriye

1 büyük boy kuru soğan

3-4 diş sarımsak

3-4 adet domates

1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

2 adet orta boy patates

Kimyon karabiber

2 adet yeşil biber

2 adet kırmızı kapya biber

1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıca arpa şehriyeyi pişirmek için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ


Yapılışı:


Tencereye terayağı veya margarini koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz ve etler mühürlenene kadar kavuruyoruz daha sonra küçük doğranmış kuru soğan ları ilave ediyoruz bir iki çevirdikten sonra küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip bir süre çeviriyoruz daha sonra küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ,kabuğu soyulup doğranmış domatesleri de ekleyip kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz,ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz...diğer tarafta ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp içine bir paket arpa şehriyeyi koyup hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz içine 4 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu da atıp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip baharatlarını da atıp ocağı kapatıyoruz..Kebabımızın malzemeleri pişti artık fırın kabımızı yağlayıp içine önce arpa şehriye pilavını döşüyoruz üzerine ise etli patatesli harcımızı döküp kırmızı , yeşil biberlerle ve domatesle süsleyip fırına atıyoruz biber ve domatesler pişene kadar 200 derecede 10 dk pişiriyoruz...

 Üstteki fotoğraf beşamel sosu dökülmeden önceki hali...

Beşamel sosunun yapılışı ise;


1 çorba kaşığı un


1/2 çorba kaşığı tereyağı


1 çay kaşığı tuz


2 su bardağı süt

Beşamel sos tarifi


Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif hararetli ısıda yağ, una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir… Beşamel sos hazır. Afiyet olsun.

Not:Beşamel sosunu döktükten sonra üzerine 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri serpip ,peynirler eriyene kadar (7-8dk)fırına veriyoruz...

Hiç yorum yok: