16 Kasım 2012 Cuma

Perişan Kurabiye

Perişan kurabiye ,adı perişan ama lezzeti harika olan bir kurabiye ,üstelik kapalı bir kapta tazeliğini 4-5 gün koruyor,çocukların beslenme çantası için iyi bir seçim..

MALZEMELER:
125 gr oda ısısında margarin(yarım paket)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fındık kırığı(ceviz de olabilir)
1 paket kabartma tozu
vanilya
4,5 -5 su bardağı un (azar azar ilave edilecek)


YAPILIŞI:
Derin bir kasenin içine
2 adet yumurtayı kırıp üzerine pudra şekeri ilave ediyoruz ve el çırpıcısı ile karıştırıyoruz,daha sonra içine yumuşak margarini ,sıvı yağı tarçını ve un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz en son içine kabartma tozu karıştırdığımız ve elediğimiz unu yavaş yavaş ilave ediyoruz ,yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor..
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiye hamurundan küçük parçalar kopartıp şekil vermeden diziyoruz ,önceden ısıttığımız fırında 175 derecede kurabiyelerin üzeri pembeleşene kadar (yaklaşık 20 dk)pişiriyoruz,kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz,afiyet olsun:)






2 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Çok severim bir ara ne kadar çok yapardım ellerine
sağlık canım bende beklerim sevgiler...

ferahca lezzetler dedi ki...

Teşekkür ederim ,tariflerinizi beğenerek takip ediyorum,görüşmek üzere:)