Her zaman dondurucuda haşlanmış nohut bulundururum ,1 paket nohutu akşamdan ıslatır,sabah olunca da haşlarım ,nohutlar soğuyunca suyunu süzer(suyu atılmaz çorbaya konur)buzdolabı poşetlerine koyarım ve dondurucuya atarım ,aynı şekilde kuru fasülyeyi de hazırlarım...Böylece elimin altında her zaman kuru fasulye ve haşlanmış nohut bulunur...
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış nohut
500gr kuşbaşı doğranmış et
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber(istenirse)
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Tencereye sıvı yağ konur ve içine yemeklik doğradığımız kuru soğanlarve kuşbaşı doğranmış et ilave edilir ,soğanlar pembeleşip et suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur daha sonra domates ve biber salçası ilave edilir bir kaç dk daha çevirilir,isterseniz bu sırada içine sivri biber de doğrayabilirsiniz..
Haşlanmış nohutu ve üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyip tuzunu ilave ediyoruz önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte nohutlar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve yanında pirinç pilavıyla birlikte sıcak servis ediyoruz afiyet olsun:)
Yorumlar
ellerine sağlık takibe aldım banda beklerim:)