16 Kasım 2012 Cuma

Damla Sakızlı Muhallebi

Damla sakızlı muhallebi için ;
MALZEMELER:
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket damla sakızı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin


YAPILIŞI:
Un ,şeker ve sütü bir tencereye alıp karıştırarak pişirmeye başlıyoruz,muhallebimiz kaynamaya başlayınca içine küçük parçalara ayırdığımız damla sakızını ekleyip vanilyayı da katıyoruz kısık ateşte bir süre daha kaynatıyoruz,en son margarin ilave edip karıştırıyoruz ve kaselere boşaltıyoruz ,soğuyunca üzerini süsleyip servis ediyoruz,afiyet olsun:)



2 yorum:

ZEYNEP KOZAN dedi ki...

ellerinize sağlık
çok severim damla sakızını
ama pek bulamadığım için damla sakız aromalı normal sakızları kullanıyorum
sevgiler

ferahca lezzetler dedi ki...

Artık heryerde damla sakızı bulmak güç,dediğiniz gibi damla sakızı aromalı şekersiz sakız da kullanılabilir ve çok da güzel olur:)