3 Ekim 2012 Çarşamba

Deniz Fasülyesi Salatası

Deniz Fasulyesi Ege Bölgesinde,özellikle Urla,Çeşme gibi sahil kenarlarında çok bilinen ve severek tüketilen bir bitki...Zaman zaman deniz börülcesiyle karıştırılır ,aslında yapılışı aynı olmasına rağmen gerek lezzeti gerekse görünüşü farklıdır,deniz börülcesi gibi yaprakları sıyrılmaz deniz fasülyesinin ister limonlu sarımsaklı isterseniz de sarımsaklı yoğurtlu tüketebilirsiniz...Deniz fasülyesinin pişmeden önceki görüntüsü şöyle...

MALZEMELER:
1 bağ deniz fasülyesi
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım limon
haşlamak için su(2 litre kadar)

YAPILIŞI:
Deniz fasülyelerini ayıklayıp yıkayın ,genişçe bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve fasülyeler yumuşayana kadar pişirin ...Fasülyeler pişince süzgüden geçirin ve üzerine sarımsakları ezip limon suyu ve zeytinyağıyla hazırladığınız sosu dökün ,lezzetli mi lezzetli deniz fasülyesi salatamız hazırdır afiyet olsun...


Hiç yorum yok: