19 Nisan 2012 Perşembe

Sakızlı Muhallebili Kurabiye

Malzemeler
l paket margarin (Oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı süt
l tepeleme yemek kaşığı un
l su bardağı toz şeker
l adet yumurta 
l paket vanilya
1.5 çay kaşığı damla sakızı
Yariım Çay Kaşığı Tuz
ÜSTÜ İÇİN:
Pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI :
 Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
 Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin.
Elenmiş unu,yoğurdu,oda sıcaklığındaki Sana yağını ve tuzu genişçe bir kapta karıştırarak hamur haline getirin;
hamur elinizi bırakana kadar yoğurun.Hamurun üzerine nemli bir bez örterek l saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Muhallebisi için:bir tencereye süt,un,şeker, yumurta ve vanilyayı koyun,orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Ateşten aldıktan sonra toz damla sakızı ilave edip karıştırdıktan sonra, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın.
Hamurdan su bardağı ile yuvarlaklar parçalar kesin.
Her bir hamur parçasına hazırladığınız muhallebiden l tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarını elinizle iyice bastırın.Yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizerek önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapın.
Mis gibi damla sakızı kokan çok lezzetli bir kurabiye,afiyet olsun ..




Hiç yorum yok: