Patates hamurlu poğaça
Bu poğaçanın özelliği hamurunda haşlanmış patates olması. Hamurundaki patates rendesi poğaçanın daha bir yumuşak olmasını sağlıyor. Pamuk gibi yumuşak, aynı zamanda tadı damağınızda kalacak bir tarif. Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler :
* 3 adet haşlanmış patates,
* 1 su bardağı ılık süt,
* 1 su bardağı sıvıyağ,
* 2 yumurta, (birisinin sarısı üzeri için ayıralım)
* Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya,
* 1 yemek kaşığı toz şeker,
* Tuz,
* Aldığı kadar un,
Yapılışı :
Haşlanmış patatesleri ince rendeden geçirin.
Hamur kabında, yaş mayayı ılık süt ile karıştırın ve köpürmesini bekleyin. (eğer kuru maya kullanacaksanız unla birlikte ilave edin.)
Karışımın üzerine, rendelenmiş patatesi, yağ, yumurta, un, tuz ve şekeri ilave ederek, yumuşak ve pütürsüz bir hamur elde edin.
Hamurun üstünü nemli bez veya streç filmle kapatıp, yarım saat mayalanmasını bekleyin.
Mayanaldıktan sonra şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Yumurta sarısını, bir yemek kaşığı soğuk su ile karıştın ve hamurların üzerine sürün.
10 dakika kadar tepside mayalandırıp, 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yorumlar