29 Şubat 2012 Çarşamba

Çatlak Poğaça

Malzemeler;

-1 paket margarin (eritilmiş)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
-1 paket kabartma tozu
-4,5 su bardağı un
-tuz
-1 yemek kaşığı sirke

İç malzemesi için;

-peynir
-maydonoz

Yapılışı;Bütün malzemeler bir kaba alınır.(margarin eritilir)Un, kabartma tozu elenerek yoğrulur.15-20 dk. dinlendirilir.Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.Biraz açılır ve ortasına peynir yerleştirilir.Yuvarlak şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Üzeri artı şeklinde kesilir.180 C'de yaklaşık 20 dk pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: