25 Mart 2011 Cuma

Tavuklu Mantar Sote


Malzemeler

1 Tane Tavuk Göğsü
2 Tane Soğan

2 Tane Yeşilbiber
1 Tane Domates
2 adet patates
100 Gr.sıvı yağ(2 yemek kaşığı kadar)

500 Gr.Mantar

Biraz Salça

Karabiber

Tuz
Yemeğin Tarifi
Tencereye yağ konulur.Küp küp doğranmış olan soğan, biber ve domates kavrulur Kavurma işlemi bittikten sonra küçük küçük doğranmış olan patates ve tavuk da tencereye eklenir ve salça ilave edilir.Birkaç saat önceden tuzlu suya konulan mantarlar yıkandıktan sonra parçalara ayrılır ve tancereye eklenir.Tuz ve biber ilave edildikten sonra yarım saat pişirilerek servis yapılır.


Hiç yorum yok: